Wykonanie
            
Lemoniada to jeden z amerykańskich klasyków - świetny zwłaszcza na upały z dodatkiem 
lodu. Stanowi też zdrowszy odpowiednik 
napojów pełnych chemii, zwłaszcza, gdy 
cukier zastąpimy 
miodem. Klasyczne przepisy mówią zazwyczaj, aby przyrządzić 
syrop z 
cukru i 
wody, ale stosując tę metodę należy pamiętać o równych proporcjach składników. Ja zdecydowałam się na szybszą wersję i słodki dodatek rozpuściłam w szklance gorącej 
wody bez odmierzania, smacznego:)ok. 6 szklanek 
wody,2 
cytryny,ok. 5 łyżeczek 
miodu lub 
cukru (do smaku),opcjonalnie garść listków 
miętyZ 
cytryn wycisnąć sok. W szklance gorącej 
wody dokładnie rozpuścić 
cukier lub 
miód, połączyć z resztą płynu i 
miętą, wymieszać, schłodzić.