ßßß
SKŁADNIKI: (na 2 porcje po 4 szt) - ilości podaję jedynie orientacyjnie, wszystko zależy od własnych upodobań2 placki tortilli1/2 pora10 małych pieczarekpół małej piersi kurczaka5 dag sera żółtego1. Kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić (u mnie przyprawa kebab-gyros), usmażyć.2. Por pokroić w cienkie plasterki, zeszklić na maśle.3. Pieczarki przekroić na pół. Dodać do pora i razem udusić do miękkości. Posolić do smaku. Jeśli warzywa puściły za dużo wody, należy ją zredukować lub wylać.4. Do pieczarek i pora dodać usmażone mięsko i nie zdejmując z ognia wymieszać. Ser zetrzeć na tartce i dodać do reszty, wymieszać (tak, aby składniki się tym serem skleiły).5. Toster rozgrzać. Położyć 1 placek tortilli i na połowie rozłożyć farsz (jak na zdjęciu), tortillę złożyć na pół, zamknąć pokrywę tostera i piec do zrumienienia ciasta.Swoją drogą, ten farsz jest tak pyszny, że z powodzeniem może służyć do nadziewania np. naleśników.
