Wykonanie

Pyszny sos na bazie
majonezu, idealny do hamburgerów, big maców, a także jako
sos tatarski do pasztetów,
wędlin,
jajek itp.Ważne by składniki sosu było pokrojone jak najdrobniej, wówczas ma on lepszy smak, warto więc się przyłożyć do krojenia
cebuli i
ogórków. Ja lubię także zamiast zwykłej
cebuli dać
cebulę czerwoną wówczas sos uzyskuje fajną barwę.Podaję składniki jednej porcji, my przeważnie przygotowujemy od razu 2-3.Składniki:- 4 łyżki
majonezu- 2 łyżeczki
musztardy (u mnie sarepska)- 2 łyżeczki
cebuli- 2
ogórki kiszone- 1 łyżeczka
octu jabłkowego/winnego- 1 łyżeczka ksylitolu/cukru- 2-3 szczypty suszonego
czosnku
Ogórki i
cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę. Wrzucić do miski. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Przechowywać w lodówce.



Smacznego :-)