Wykonanie
Wersji quiche jest wiele. Może być na cieście francuskim, kruchym, mój jest w wersji light - bez dodatku
mąki. Szybkie , lekkie a zarazem bardzo pożywne i smaczne danie. Polecam w wersji z
kozim serem i
pomidorkami koktajlowymi - pychotka :-)SKŁADNIKI:-4
jajka-200ml kremówki-
serek kozi ( może być roladka lub miękki
twarożek)-250g
pomidorków koktajlowych-
tymianek ( świeży lub suszony)-
sól i
pieprz do smaku
Jajka roztrzepać , dodać do nich kremówkę, doprawić
solą i
pieprzem. Żaroodporną formę posmarować lekko
masłem lub
oliwą, wylać na nią ubite
jajka. Na masę powrzucać rozdrobniony
serek i całe
pomidorki. Posypać świeżym lub suszonym
tymiankiem. Zapiekać w nagrzanym piekarniku ok.30-35 minut w temp.170-180*C, termoobieg.
Uwaga na
pomidorki - są bardzo gorące.Smacznego!:)