Wykonanie
Wołowina w warzywach podana z aromatyzowanym kus kus.
Przepis na kus kus podam wraz ze składnikami :)
Laczymy
miesa z wczesniej przesmazonymi warzywami i dusimy jeszcze przez chwile.
Smażymy wcześniej przyprawione
mięso, ja zrobiłem to w thermomixie ale oczywiście możemy to zrobić w tradycyjny sposób.
Warzywa smażymy i ostawiamy na bok.
Mięso kroimy w na drobne kawałki wedle gustu.Aromatyzowany kus kus osiągniemy smażąc w rondelku kilka ząbków
czosnku, kiedy
czosnek się zarumieni zalejemy go
woda i dodamy posiekana
natkę pietruszki.Tym właśnie
wywarem zalejemy kus kus w miseczce i zakryjemy folia, odstawimy na kilka minut.Składniki:300g
wołowinyŚrednia
cebulaKilka ząbków
czosnkuPapryka czerwona, zielona, lub żółta3-4
pomidory, ja wcześniej przesmażyłem jeWedle gustu można dodać każde warzywo...
Przyprawy wedle gustu.