Wykonanie
Dziś znów lekko , tanio i smacznie no i zdrowo ;) Polecam dziś bardzo szybki i prosty sposób na
makaron z
tuńczykiem. Nie trzeba włożyć zbyt wiele pracy - robi się go tyle czasu ile wymaga ugotowanie
makaronu- a więc, kto głodny i zapracowany - zapraszam:)- 200g
makaronu ( jakiegolowiek u mnie wstążeczki)- 1 puszka
tuńczyka w sosie własnym- 1 duża
marchew lub dwie małe- pół puszki
kukurydzy- kilka
pomidorków koktajlowych-
sól,
pieprz do smaku- 1 łyżka
olejuMakaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Ma być ugotowany al dente. Na patelni rozgrzewamy
olej.
Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i czekamy aż troszkę zmięknie. Teraz dodajemy
tuńczyka i
pomidorki pokrojone na pół lub jeśli są większe to w ćwiartki. Chwilę wszystko razem smazymy, co chwilę mieszając. Jak
makaron będzie ugotowany dodajemy go do reszty i dosypujemy
kukurydzę. Wszystko mieszamy i jeszcze z minutkę, dwie trzymamy na ogniu. Doprawiamy do smaku.
