Wykonanie
Dziś znów dietetycznie :) Taka gratka dla miłośników wytrawnych dań. Nadziewałam już
mięsa owocami ale nie
grejpfrutem.
Mięso jest w środku soczyste ale nie słodkie -
słodyczy dodaje
marchewka , natomiast ostrości
por:) Jak ktoś odważny to polecam spróbować :)- Pierś z
indyka około 600g- kilka cząstek czerwonego
grejpfruta- 1 mała
marchewka- kawałeczek białej części
pora-
sól,
pieprz, czerwona
słodka papryka w proszku,
zioła prowansalskie- łyżka
olejuPierś myjemy , osuszamy i przecinamy w wzdłuż , w taki sposób jakbyśmy chcieli przeciąć kartki sklejonej książki - nie do końca i jak książkę właśnie mamy otworzyć sobie
indyka. Oprószamy
solą i
pieprzem.Na środku układamy nasz
owoc, pokrojoną w cienkie paski
marchewkę i poszatkowanego cieniutko
pora. Zawijamy ciasno w rulonik i zawiązujemy sznurkiem w jedną roladę - tak , żeby nam się nie rozeszło podczas pieczenia. Smarujemy
olejem, posypujemy
solą,
pieprzem i
ziołami oraz
papryką , przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok. 50 min w temp 180C ( piekarnik góra dół) po czym ściągamy folię i dopiekamy około 15-20 min .

