Wykonanie
Jak się okazało są to ulubione rogaliki mojego synka. Był nimi zachwycony , a mi - jako standardowej mamie- rosło
serce jak patrzyłam na moje dziecię wsuwające ze smakiem :) Robi się je niezwykle prosto, szybko i nie wymagają wiele pracy . Zapraszam do wypróbowania:)- 2 płaty
ciasta francuskiego- parę
śliwek-
krem czekoladowy-
jajko do smarowania rogalików-
cynamon-
brązowy cukierPłaty ciasta układamy jeden na drugim, dociskamy i lekko rozwałkowujemy - najlepiej w kształt koła. Dzielimy go na cząstki - jak pizzę. Każdy kawałek smarujemy
kremem czekoladowym. Na szerszym końcu układamy kawałek
śliwki ( u mnie to były ćwiartki) Zwijamy i układamy kształt rogalika. Wszystkie układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym
jajkiem. Całość posypujemy
cynamonem i
brązowym cukrem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160C( przy termoobiegu) i pieczemy do zbrązowienia. ( u mnie około 20 min.)

