Wykonanie
Pomysł na warstwowy koktajl podpatrzyłam u Ani. :-) To również ona zachęciła mnie do spróbowania koktajlu ze
szpinakiem, którego się obawiałam. Stworzyłam swoją wersję i... jestem kupiona! Od dziś na pewno
będę dorzucała garść
szpinaku do przygotowywanych koktajli, bo oprócz tego, że to bomba witamin, wyszło również smacznie i orzeźwiająco. Zielony, wiosenny kolor przyciąga wzrok i bardzo zachęca do spróbowania koktajlu. A że najpierw jemy oczami, wiadomo nie od dziś. ;-)

Warstwa różowa:200g
truskawek1/2 szklanki
mleka1 mocno dojrzały
bananWarstwa zielona:2 garści
szpinaku1 mocno dojrzała
gruszkasok z 1/2
limonki1/2 szklanki
mleka1. W blenderze miksujemy osobno składniki na warstwę różową i warstwę zieloną. Blender myjemy pomiędzy jednym a drugim miksowaniem.2. Do szklanek wlewamy najpierw cięższą warstwę różową do wysokości 1/2 szklanki a na nią warstwę zieloną.

