Wykonanie
Kasza kukurydziana - dopiero zaczynam ją poznawać. :-) Sama w sobie jest bogata w błonnik i witaminy a ja dodatkowo wzbogaciłam ją błonnikiem
jabłkowym i mielonym lnem, co pozytywnie wpłynie na proces trawienia. Bardzo mi zasmakowała i na pewno
będę przygotowywać ją w innych wersjach.

200ml
mleka50g
kaszy kukurydzianej
1 łyżeczka błonnika
jabłkowego, u mnie od Skworcu
1 łyżeczka mielonego lnu
2 łyżeczki
cukru, u mnie
ksylitol od Skworcu
garść
jagód goji, u mnie od Skworcu
dowolna ilość
orzechów włoskich1. Do garnka przelewamy
mleko, wsypujemy
kaszę i
cukier. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu aż
kasza zgęstnieje (trwa to 2-3 minuty od momentu zagotowania).
2. Dodajemy len i błonnik. Dokładnie mieszamy, przekładamy na miseczkę.
3. Posypujemy
jagodami i
orzechami.

