Wykonanie
Kasza kukurydziana - dopiero zaczynam ją poznawać. :-) Sama w sobie jest bogata w błonnik i witaminy a ja dodatkowo wzbogaciłam ją błonnikiem
jabłkowym i mielonym lnem, co pozytywnie wpłynie na proces trawienia. Bardzo mi zasmakowała i na pewno
będę przygotowywać ją w innych wersjach.
200ml
mleka50g
kaszy kukurydzianej1 łyżeczka błonnika
jabłkowego, u mnie od Skworcu1 łyżeczka mielonego lnu2 łyżeczki
cukru, u mnie
ksylitol od Skworcugarść
jagód goji, u mnie od Skworcudowolna ilość
orzechów włoskich1. Do garnka przelewamy
mleko, wsypujemy
kaszę i
cukier. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu aż
kasza zgęstnieje (trwa to 2-3 minuty od momentu zagotowania).2. Dodajemy len i błonnik. Dokładnie mieszamy, przekładamy na miseczkę.3. Posypujemy
jagodami i
orzechami.