Wykonanie
Kaszka kukurydziana już jakiś czas leżała grzecznie w szafce i czekała na swoje pięć minut. Kupiłam z ciekawości. Nie wiedziałam, czego się po niej spodziewać. W
sieci znalazłam taki przepis i postanowiłam spróbować. Cała nasza trójka tak przygotowaną
kaszkę zjadła z przyjemnością :)
Składniki:600 ml
mleka6 płaskich łyżek
kaszki kukurydzianej3 łyżeczki
miodu gryczanego1
jabłko150 g
jagód - u mnie rozmrożonychkilka
orzechów - u mnie
nerkowcaSposób przygotowania:
Mleko zagotuj w garnku z grubym dnem. Następnie zmniejsz ogień i wysp
kaszkę - cały czas mieszając. Gotuj 6-8 minut, aż całość zgęstnieje.
Do miseczek wrzuć większą część pokrojonego w kostkę
jabłko i wlej po łyżeczce
miodu. Na
jabłka wylej gorącą
kaszkę. Udekoruj pozostałymi
jabłkami,
jagodami i
orzechami.