Puszyste, delikatne, odpowiednio słodkie :)Z dodatkiem pysznej żurawiny i aromatem domowej skórki pomarańczowej. Drożdżowe muffiny.Słodkie szaleństwo ... uczta dla podniebienia ...Składniki: (na 10 szt.)250 g mąki pszennej125 ml mleka50 g roztopionego masła2 żółtka1/4 szklanki cukru trzcinowego12 g świeżych drożdżyszczypta soli100g suszonej żurawiny50 g skórki pomarańczowejWykonanie:Mleko lekko podgrzewamy. Dodajemy do niego rozkruszone drożdże, łyżeczkę cukru i 2 łyżeczki mąki. Mieszamy całość i odstawiamy nasz rozczyn na ok. 10 minut w ciepłe miejsce. Żółtka rozkręcamy mikserem z cukrem, dodajemy przesianą mąkę, sól, roztopione masło oraz rozczyn z drożdży. Całość wyrabiamy ok 10 minut. Po tym czasie dodajemy do ciasta żurawinę i skórkę pomarańczową - mieszamy łyżką. Ciasto jest dość rzadkie, i takie powinno być. Papilotki napełniamy do połowy wysokości ciastem. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 50 minut. Po tym czasie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st i pieczemy ok 15 minut.Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem.