Wykonanie
Kolejny szybki pizzowy przepis. Tym razem na spodzie z tortilli (inną szybką pizzę znajdziecie tu). Wiem, że może zagorzałych pizzożerców to nie zadowoli ale dla mnie sposób okazał się mega szybki i świetny. Można potraktować tortille jak zwyczajne ciasto i dodać co tylko się chce. A jeśli planujecie kupić gotowe
spody do pizzy w sklepie to uważam, że zastąpienie ich tortillą jest lepszym pomysłem. Gotowy spód do pizzy jest ohydny a tortilla wcale nie. I naprawdę smakuje genialnie!

Składniki (na jedną osobę):2 tortilleopakowania
sera pleśniowegopuszka
tuńczyka6 łyżek pasty ajwar- wybrałam ostrą wersję (chorwacka pasta z
bakłażana i
papryki, dostępna w Lidlu)- można zastąpić pastą
pomidorowąopcjonalnie; mozzarella/starty
kozi ser- wg gustuWykonanie:Tortille rozłóż na blaszce. Każdą posmaruj ajwarem i ułóż pół puszki
tuńczyka. Następnie dodaj
ser pleśniowy i porwaną
mozzarellę lub starty
kozi ser jeśli używasz. Piecz 1 temp. 200 przez ok 8-10 minut. Trzeba
mieć ją na oku:)Smacznego!