Wykonanie
Kolejna wizyta moich "angielskich" znajomych i kolejne danie które dla nich zrobiłam. Tym razem na specjalne życzenie Krzysia- fana ryb a szczególnie
łososia. Choć prawdę mówiąc ja też uwielbiam tak przygotowanego
łososia. Jest delikatny i co najważniejsze nie jest suchy. I wszystko zajmuje naprawdę kilka chwil. Absolutnie nic trudnego! A efekt....pychota!

Składniki:600 g
świeżego łososia norweskiegoopakowanie
ciasta francuskiego1 duży
pomidor3-4 łyżki pasty tapenade3 łyżeczki pasty ajwar (można pominąć lub dodać inną)pół
cytrynyoliwaWykonanie:
Łososia przełóż do miski polej
sokiem z połowy
cytryny i
oliwą (możesz pokroić
łososia).
Ciasto francuskie rozłóż na blaszce wyłożonej papierem lub matą do pieczenia. Środek wysmaruj pastą tapenade a na nią połóż
łososia.
Pomidora pokrój w plastry i wyłóż je na
rybę. Całość posmaruj ajwarem. Mój był ostry. Piecz ok 30 minut w piekarniku rozgrzany do temp. 190 stopni.Smacznego!