ßßß Cookit - przepis na Chutney z czarnej porzeczki

Chutney z czarnej porzeczki

nazwa

Wykonanie

Tak..kolejny chutney. Teraz będę mocno eksploatować ten wątek:) Po czerwonej cebuli przyszedł czas na owoce. Czyli czarną porzeczkę. Chwila smażenia i pyszny chutnej gotowy. Podałam go dziś do łososia ale świetnie sprawdzi się do wszelkich wędlin i różnego rodzaju serów. No i oczywiście jako dodatek do deserów, ciasteczek lub ciast.
Składniki:
1 szklanka czarnych porzeczek (mrożone trzeba rozmrozić)
1 łyżka cukru
1 łyżka płynnego miodu
1- 1,5 łyżki octu balsamicznego
Wykonanie:
Porzeczki przesyp na patelnię, dodaj cukier, miód i ocet balsamiczny. Smaż do momentu gdy porzeczki się rozpadną i całość lekko zgęstnieje. Spróbuj i ewentualnie dodaj więcej miodu lub octu. Można dodać odrobinę pieprzu.
Smacznego!
Źródło:http://kropla-oliwy.blogspot.com/2014/04/chutnej-z-czarnej-porzeczki.html