Wykonanie
Po raz kolejny przekonuję Was, że domowe jest lepsze. Chociaż na pewno i Wy już się o tym nie raz przekonaliście. Tym razem zrobimy
ser. Coś ala
feta bo i te w sklepach to nie są prawdziwe greckie
fety niestety. Domową możemy zrobić mniej lub więcej słoną. I to jest plus tego
sera.
Składniki :* kostka dobrego
twarogu około 250g , najlepiej żeby był twardszy* 2 łyżki różowej
soli himalajskiej Sante* litr przegotowanej i ostudzonej
wodyPrzygotowanie :Dokładnie rozpuszczamy
sól w wodzie. Mieszamy około 5 minut. Wkładamy kostkę
sera na 5-7 dni i co dzień obracamy
ser w solance. Mój po 5 dniach jest idealny do jedzenia. Domowa
feta nadaje się do kanapek, sałatek i dań na ciepło.
Zapraszam na stronę sklepu Sante0raz na FB Sante