Wykonanie
            Kolejna propozycja przepisu od mamy. Tym razem w słoikach zamkniemy 
paprykę z 
buraczkami oraz 
cebulą. W zimie będzie jak znalazł. Takie dodatki do obiadu to ja lubię.


Składniki :* 5kg 
buraków* 10 
czerwonych papryk* kilogram 
cebuli* szklanka 
oleju* pół szklanki 
octu* 
sólPrzygotowanie :
Buraki obgotować do 45 minut i zostawić do całkowitego wystygnięcia w wodzie w której się gotowały pod przykryciem. Chociaż się nie ugotują do miękkości to w tej gorącej wodzie dojdą i nie trzeba ich gotować po 2 lub 3 godziny. Gdy wystygną to odcedzamy,obieramy i tarkujemy na tarce o grubych oczkach. Oczyszczoną i pokrojoną 
paprykę oraz 
cebulę dusimy na szklance 
oleju. Wszystko mieszamy z 
burakami, dodajemy 
ocet oraz przyprawiamy. Wkładamy do słoiczków. Pasteryzujemy 15-20 minut.