Wykonanie
Dzień dobry!Przede mną kolejne postanowienie - muszę przestać jeść monotonne śniadania, a zamiast nich wprowadzić coś ciekawszego i smaczniejszego. Koniec z
jajkiem sadzonym czy kanapką z
wędliną.
Pora na coś fajniejszego! Czy wytrwam? Zobaczymy... bo kiedy jestem jeszcze zaspana, kiepsko z moją kreatywnością.

Chociaż wczorajsze tosty są niczego sobie.
Kozi ser (
dorwałam taki w plasterkach w Lidlu),
borówki,
tymianek to bardzo smaczne połączenie, zdecydowanie godne polecenia! Zamiast
borówek możecie użyć
żurawiny lub dowolnej słodkiej
konfitury. Tak,
jadłam ser kozi z
konfiturą pomarańczową,
figową, a nawet
truskawkową. Każda się idealnie sprawdziła.Spróbujecie?Składniki*:2 kromki domowego
pieczywa2 plastry
sera koziego2 łyżeczki
borówek (
borówka brusznica do
mięs)2 gałązki
tymianku*na jedną porcjęWykonanie:Jedną z kromek
pieczywa smarujemy dokładnie
borówkami, układamy
ser kozi, posypujemy listkami
tymianku i przykrywamy drugą kromką.Grillujemy w elektrycznym grillu lub w specjalnym tosterze typu sandwich.Gotowy tost możemy pokroić w mniejsze kawałki.

Smacznego!