Wykonanie
Dzień dobry!Dawno nie było przepisu, więc dzisiaj przepis na
czekoladowe ciasto z
truskawkami, które miałam okazję Wam pokazać na fanpage. Mam nadzieję, że nie macie dość truskawek? :-)

Ciasto można przygotować na dwa sposoby - jeśli trochę krócej będziecie je piec, otrzymacie konsystencję brownie, jeśli potrzymacie je dłużej w piekarniku, wyrośnie Wam piękne i puszyste ciasto. Jaką opcję wybieracie?Czy tak, czy tak, ciasto jest pyszne, mocno
czekoladowe, z delikatną nutą
truskawkową.
Czekolada z
truskawkami zawsze smakuje dobrze.Zapraszam!Składniki:200 g
gorzkiej czekolady175 g
masła60 g
brązowego cukru60 g
białego cukru2 łyżki
kakao4
jajka150 g
mąki pszennej1,5 łyżeczki
sody oczyszczonejszczypta
solikilkanaście
truskawekWykonanie:
Czekoladę i
masło drobno siekamy i umieszczamy nad kąpielą
wodną, czekamy aż się roztopi.Następnie dodajemy
cukier,
jajka i pozostałe składniki (oprócz
truskawek), dokładnie mieszamy.
Ciastem wykładamy kwadratową lub silikonową foremkę, dokładnie wygładzamy.Umyte i odszypułkowane
truskawki kroimy na pół i połówki układamy na wierzchu ciasta, każdą dociskamy, aby zagłębiły się w ciasto.

Pieczemy w 180 st. do suchego patyczka, około 30-40 minut.Smacznego!