ßßß
Ciasto można przygotować na dwa sposoby - jeśli trochę krócej będziecie je piec, otrzymacie konsystencję brownie, jeśli potrzymacie je dłużej w piekarniku, wyrośnie Wam piękne i puszyste ciasto. Jaką opcję wybieracie?Czy tak, czy tak, ciasto jest pyszne, mocno czekoladowe, z delikatną nutą truskawkową. Czekolada z truskawkami zawsze smakuje dobrze.Zapraszam!Składniki:200 g gorzkiej czekolady175 g masła60 g brązowego cukru60 g białego cukru2 łyżki kakao4 jajka150 g mąki pszennej1,5 łyżeczki sody oczyszczonejszczypta solikilkanaście truskawekWykonanie:Czekoladę i masło drobno siekamy i umieszczamy nad kąpielą wodną, czekamy aż się roztopi.Następnie dodajemy cukier, jajka i pozostałe składniki (oprócz truskawek), dokładnie mieszamy.Ciastem wykładamy kwadratową lub silikonową foremkę, dokładnie wygładzamy.Umyte i odszypułkowane truskawki kroimy na pół i połówki układamy na wierzchu ciasta, każdą dociskamy, aby zagłębiły się w ciasto.
Pieczemy w 180 st. do suchego patyczka, około 30-40 minut.Smacznego!