Dzień dobry!Na targowych straganach coraz więcej nowalijek. Świeże rzodkiewki, botwinka, szpinak. Wszystko wygląda tak wiosennie i kolorowo. Nie sposób się oprzeć, prawda?Dlatego też dzisiaj przedstawiam Wam bardzo prosty pomysł na sałatkę czy to na śniadanie czy inny posiłek w ciągu dnia.Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu.Zapraszam!Składniki:1 garść szpinaku4 rzodkiewkikilka plasterków czerwonej rzodkwi4 jajka ugotowane na twardo1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym (duże kawałki)4 plastry sera pleśniowegorzeżuchaocet balsamiczny (lub dowolny dressing)Wykonanie:Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Szpinak rozsypujemy na talerzu, na nim rzodkiewki pokrojone w ćwiartki i plasterki rzodkwi. Następnie rozdrobnionego tuńczyka, jajka w ćwiartkach, ser pleśniowy, rzeżuchę, a na koniec skrapiamy octem balsamicznym lub dowolnym innym dressingiem.Smacznego!