środa, 4 Luty 2015, autor: blue_megi, 2 Komentarzy »Jajka faszerowane serem pleśniowymJajka z wyrazistym w smaku farszem z sera pleśniowego.Składniki:5 jajek100 g sera z niebieską pleśnią4 łyżki majonezuliście szpinaku do dekoracjiJajka gotujemy na twardo. Ja wkładam je do zimnej wody i gdy zaczyna się gotować nastawiam minutnik na 8 minut. Następnie przelewam jajka zimną wodą i odkładam.Jajka obieramy i kroimy na połówki. Za pomocą małej łyżeczki delikatnie wyciągamy żółtka. Przekładamy żółtka do blendera, dodajemy pokruszony ser pleśniowy oraz majonez. Blendujemy na gładką masę.Przygotowany farsz nakładamy na połówki jajek za pomocą łyżeczki lub szprycy. Jajka faszerowane podajemy na przykład na liściach szpinaku. Smacznego!