ßßß
Zapraszam!Składniki:1 bardzo dojrzałe mangowoda kokosowa z 1 kokosamiąższ kokosa z 1/2 orzecha200 ml mlekacukierWykonanie:Największym problemem przy tym przepisie będzie kokos :-).Aby wybrać dobrego kokosa w sklepie pamiętajmy, że na zewnątrz nie powinien mieć żadnych uszkodzeń i pęknięć, a po potrząśnięciu musimy słyszeć przelewający się płyn.Najpierw czubkiem noża staramy się wydrążyć dziurkę w jednym z 3 oczek kokosa, jedno jest zdecydowanie bardziej miękkie niż pozostałe. W ten sposób wylewamy wodę kokosową.Aby rozłupać kokosa wystarczy przez kilka minut uderzać go tępą stroną noża, aż pęknie na pół.Podważamy biały miąższ nożem i wyciągamy go. Skórkę łatwo usuniemy obieraczką do warzyw.Mango obieramy, odkrawamy miąższ od pestki, wrzucamy razem z kokosem do wysokiego naczynia i dokładnie blendujemy.
Dodajemy cukier i mleko i ponownie blendujemy.Koktajl jest gotowy!Smacznego!