Wykonanie
Dzień dobry!Czasem potrzeba odrobiny pikanterii, prawda? :-) Szczypta
chili i danie od razu staje się ciekawsze, a kiedy
chili połączymy z
owocem, to już nie może być źle :-).

Taki właśnie jest poniższy przepis, słodko-ostry i intrygujący. Delikatny
łosoś, słodka
brzoskwinia,
chili, czarny
sezam. Bardzo ciekawe połączenie, które znalazłam w miesięczniku Moje Smaki Życia. Gorąco polecam!Zapraszam!Składniki:400 g filetu z
łososia2 łyżki
soku z cytrynymasłosól,
pieprz1 puszka
brzoskwiń w syropie1
papryczka chiliczarny
sezamolejWykonanie:Filet z
łososia dzielimy na porcje, każdą skrapiamy
sokiem z cytryny, oprószamy
solą i
pieprzem, układamy kilka plasterków
masła. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. i pieczemy ok. 20 minut.
Brzoskwinie odsączamy i opłukujemy z nadmiaru słodkiego
syropu, następnie kroimy w kostkę, podsmażamy na
oleju. Pod koniec dodajemy drobno pokrojoną papryczkę i chwilę dusimy.

Danie podajemy z
ryżem, posypujemy czarnym
sezamem.Smacznego!