ßßß
Ta kawa była eksperymentem, ponieważ już nie raz piłam w kawiarniach różne smakowe kawy, z dodatkiem owocowych syropów, więc zdecydowałam przygotować ją z prawdziwym owocem. Czy się udało? Sami przygotujcie i oceńcie. Jak dla mnie, jest wyśmienita :-).Zapraszam!Składniki:100-200 ml espresso200 ml mleka1/2 dużego bananacukierśmietanka 30%cukier puderczekoladaWykonanie:Bananowe latte możemy przygotować na dwa sposoby tzn. banana można połączyć z kawą lub z mlekiem.W moim przypadku został połączony z kawą czyli banana blendujemy dokładnie i dodajemy kawę, jeszcze chwilę blendujemy. Dosładzamy do smaku. Drugim sposobem jest zblendowanie banana z ciepłym mlekiem.Spieniamy mleko, spieniaczem lub podgrzewamy je lekko i ubijamy trzepaczką :-). Trzeba sobie jakoś radzić.Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy odrobinę cukru pudru, a kostki czekolady kroimy w drobne paski.Do wysokiej szklanki nalewamy mleko, następnie powoli wlewamy bananową kawę, wykładamy bitą śmietanę, dekorujemy plasterkiem banana i czekoladą.Smacznego!A Ty masz ulubiony dodatek do kawy? :-)