ßßß
 
            
         Zapraszam!Zachęcam Was również do przejrzenia innych wielkanocnych propozycji w zakładce Wielkanoc .Składniki:220 g śledzi w zalewie1 duża czerwona cebula1,5 łyżki miodu1 łyżka soku z cytryny1 łyżeczka skórki otartej z cytryny (na małych oczkach)kilka łyżek oliwy z oliweksól, pieprzWykonanie:Pracę rozpoczynamy od zajęcia się śledziami - próbujemy czy są bardzo słone i odpowiednio tyle czasu moczymy je w wodzie (co pół godziny ją zmieniając, aż smak śledzi będzie według Was dobry, a woda nie słona).Następnie kroimy je w małe kawałki. Cebulę kroimy w piórka.Pozostałe składniki mieszamy razem, dodajemy do śledzi i cebulki, mieszamy i zamykamy w słoiku.Zostawiamy je na kilka godzin np. na noc, zamknięte w lodówce.Podajemy np. na śniadaniu wielkanocnym.Smacznego!Proporcje podane w przepisie wystarczą na 2 porcje.
Zapraszam!Zachęcam Was również do przejrzenia innych wielkanocnych propozycji w zakładce Wielkanoc .Składniki:220 g śledzi w zalewie1 duża czerwona cebula1,5 łyżki miodu1 łyżka soku z cytryny1 łyżeczka skórki otartej z cytryny (na małych oczkach)kilka łyżek oliwy z oliweksól, pieprzWykonanie:Pracę rozpoczynamy od zajęcia się śledziami - próbujemy czy są bardzo słone i odpowiednio tyle czasu moczymy je w wodzie (co pół godziny ją zmieniając, aż smak śledzi będzie według Was dobry, a woda nie słona).Następnie kroimy je w małe kawałki. Cebulę kroimy w piórka.Pozostałe składniki mieszamy razem, dodajemy do śledzi i cebulki, mieszamy i zamykamy w słoiku.Zostawiamy je na kilka godzin np. na noc, zamknięte w lodówce.Podajemy np. na śniadaniu wielkanocnym.Smacznego!Proporcje podane w przepisie wystarczą na 2 porcje.