Wykonanie
Letni smak zamknięty w słoiku. Wzbogacony
pieprzem i
miętą. Dzięki dodatkowi
pieprzu konfitura jest lekko pikantna.
Mięta wprowadza odświeżenie. Przepyszna...

Składniki:3 kg
truskawek900 g
cukrusok z 1
cytryny12 ziaren
pieprzu kolorowegogarść świeżej
mięty1 łyżeczka
masłaSposób przygotowania:
Truskawki odszypułkuj i umyj. Zasyp
cukrem i pozostaw na noc. Rano zlej sok, zagotuj go i gorący rozlej do butelek. Będzie pyszny w zimowe wieczory :)
Truskawki wymieszaj z pozostałymi składnikami i gotujemy w
trzech rundach po godzinie (godzina gotowania, studzenie, godzina gotowania, studzenie, godzina gotowania). Gdy otrzymamy pożądaną konsystencję, gorącą
konfiturę przekładamy do słoików i odwracamy do góry dnem.Polecam Wam wspaniały kuchenny przyrząd do napełniania słoików:

Możecie go kupić np. TUTAJ .