Wykonanie
Są przepisy, do których zawsze się wraca. Bo samemu się je polubiło, bo cała rodzina nalega, by je przygotować... U nas takim przepisem jest właśnie TEN :)
Śledzie w
sosie czosnkowym są od lat królem zimnego bufetu. Zawsze znikają. Zawsze jest ich za mało. Nie wiem, czy to kwestia rodzinnego smaku czy sposobu doprawienia... Może Wy odkryjecie ich tajemnicę? :)

Składniki:8
filetów śledziowych w occie1
cebula2 ząbki
czosnku2 duże łyżki
majonezu1/2 szkl.
śmietany kwaśnej1 łyżka
musztardy1 łyżka
sosu WorcestershireSposób przygotowania:
Śledzie osącz z zalewy, pokrój w 2 cm paseczki.
Cebulkę posiekaj,
czosnek przeciśnij przez praskę.
Śledzie i
cebulkę wrzuć do słoika.
Majonez wymieszaj ze
śmietaną,
musztardą i Worcestershire. Sos wlej do słoika, zakręć i dobrze potrząśnij - "samo się wymiesza". Zostaw na 2 dni w lodówce :)
