Wykonanie
Lody brzoskwiniowe z poniższego przepisu nie wymagają mieszania ani użycia maszyny, ale można je przygotować tylko w foremkach, gdyż nie są to puszyste
lody, z których po zamrożeniu można formować gałki.Jako dodatek do
brzoskwiń wykorzystałam
twaróg naturalny z pojemnika, może to być również
serek homogenizowany (najlepiej bezsmakowy).
Lody mają intensywny smak
brzoskwiń, nie są zbyt słodkie, a
serek nadaje im zwartą, mniej wodnistą konsystencję.Z podanych proporcji można przygotować 6-7 małych foremek .

Składniki:3
brzoskwinie (400g)2 łyżki domowego
cukru z
wanilią100g
twarogu naturalnego lub
śmietankowego z pojemnika (u mnie
Twaróg Delikatny President)4 łyżki
cukru pudru
Wykonanie:-
brzoskwinie oczyścić, przekroić na pół, pozbawić pestek, przełożyć do naczynia żaroodpornego skórką do dołu, zasypać
cukrem waniliowym, przykryć, piec w 180-200 stopniach do zmięknięcia, ostudzić- ostudzone
owoce pozbawić skórki, wraz z
syropem rozdrobnić blenderem na mus- do musu dodać
cukier puder i
serek, dokładnie wymieszać- masę przełożyć do foremek, zamrażać przez kilka godzin