Wykonanie

Z braku pomysłu na obiad
mięsny, wymyśliłam żeby przygotować placki
drożdżowe z dodatkiem wiejskiego
twarogu a do nich karmelizowane
jabłka. Co Wy na to??Było bardzo smaczne.Składniki:placki
drożdzowe wg (przepis)
twaróg około 200 gkarmelizowane
jabłka:2- 3
jabłka3 łyżki
cukru (u mnie standardowo brązowy)1-1,5 łyżki
masłacynamon lub inna ulubiona
korzenna przyprawa (może być
imbir)Przygotowanie:Placki
drożdżowe zrobiłam według przepisu, który jakiś czas temu publikowałam z tą różnicą, że do składników dodałam kostkę
twarogu wiejskiego .
Jabłka myjemy i kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda, kroimy na plasterki. Na patelni rozpuszczamy
masło dodajemy
cukier i mieszamy do momentu aż powstanie ciemny płyn czyli karmel wtedy dodajemy
jabłka i obsmażamy około 2 minut aż zrobią się brązowe. Podajemy np. do placków
drożdżowych. Smacznego