Najbardziej znane, nieudane czekoladowe ciasto na świecie.Brownie to ewenement wśród ciast czekoladowych bo jak ciasto z zakalcem może robić taką zawrotną karierę. Tak, tak to ciasto udaje się gdy się nie udaje :)Składniki :200 g gorzkiej czekolady (moja ze skórką pomarańczy)200 g masła220 g cukru100 g mąki pszennej6 jajekgarść orzechów włoskichPrzygotowanie :Połamaną czekoladę razem z masłem topię w kąpieli wodnej, mieszając po czym studzę.Jaja ubijam mikserem na puszysto i ciągle mieszając dodaję zmieszaną mąkę z cukrem.Do całości po trochu dodaję czekoladę z orzechami ciągle mieszając na wolnych obrotach.Ciasto wykładam na wyłożoną papierem formę i piekę ok 20 minut w 180oC.Skórka pomarańczy w czekoladzie dała wspaniały posmak pomarańczy w cieście.