Wykonanie

Bardzo prosty i zarazem bardzo odżywczy obiad. Trzy kolory na talerzu, trzy smaki w ustach.Składniki : ( na 3 osoby )100 gr
kaszy gryczanej (woreczek)ok. 450 gr
fasolki szparagowejpołówkę
piersi kurczakaok 35 dag
boczkumarynata do
kurczakakostka rosołowa drobiowaPrzygotowanie :
Kaszę gryczaną oraz
mrożoną fasolkę szparagową gotuję zgodnie z opisem na opakowaniu z tym że do gotującej się wód wrzucam po połowie
kostki rosołowej.
Pierś kurczaka kroję w ok 1cm paseczki i wkładam do przygotowanej marynaty ( każdy ma swoją sprawdzoną ),
boczek kroję w plastry. Długość tych plastrów powinna wystarczyć na owinięcie każdego kawałka + jeszcze przywinięcie. I tak też teraz robię, wyciągam kolejno paseczki
kurczaka z marynaty i zawijam w
boczek, jeśli któryś kawałek się Wam rozwija to użyjcie tak jak ja wykałaczek. Przygotowane roladki maszerują do rozgrzanego na 200 oC piekarnika na ok 25 minut.W moim wydaniu na
fasolce znajdziecie
sezam który świetnie się z nią komponuje.Smacznego ;)
