Wykonanie

Jakiś czas temu kupiłam
mąkę z
ciecierzycy ale nie miałam pomysłu co z niej zrobić. W końcu zdecydowałam się na upieczenie
ciasteczek.
Ciastka wyszły pyszne, choć trochę twarde, ale to w niczym nie przeszkadzało.Składniki:2 szklanki
mąki z
ciecierzycy100 g
masła½ szklanki
cukru3 łyżki
oliwy2 łyżki
wody1 łyżeczka
kardamonu1 łyżeczka
cynamonuWykonanie:Wszystkie składniki przełożyć do miski lub na stolnicy i zagnieść ciasto.Z ciasta uformować wałek, owinąć go folią spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.Ciasto pokroić w plastry o grubości ok 5 mm, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 o C przez 15 - 17 minut do momentu aż
ciastka się zarumienią.
Ciastka ostudzić.