ßßß
ciasto (6 babeczek):75 g mąki75 g masła50 g cukru pudru1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasło utrzeć z cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Wbić jajko, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i miksować przez kilka minut do połączenia składników. Gotowe ciasto nakładać do papilotek (po ok. 1 łyżce do każdej). Babeczki piec w 180 ° C przez 25-30 minut na złoty kolor. Wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego wystudzenia.krem:100 ml kremówki 36%200 g mascarpone3-4 łyżki masła orzechowego1-2 łyżki cukru pudruKremówkę ubić na sztywno, dodać mascarpone, masło orzechowe oraz cukier i dobrze połączyć. Całość wstawić do lodówki na 30 minut. Schłodzony krem przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką 1M Wiltona i dekorować babeczki zaczynając od środka tworząc większe okręgi zbliżając się do brzegów babeczki (filmik).Smacznego! :)
