ßßß
spód:150 g ciasteczek Oreo (bez kremu)120 g roztopionego masłaCiasteczka rozdrobnić blenderem i połączyć z roztopionym masłem. Gotową masą wyłożyć dno, natłuszczonej, tortownicy o średnicy 20 cm. Wstawić do piekarnik rozgrzanego do 170 ° C i piec 8 minut. Wyjąć i wystudzićmasa serowa:500 g twarogu2 szklanki musu z pieczonej dyni4 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżeczka cynamonu20 ml miodu50 g cukru3 jajkaTwaróg utrzeć mikserem, dodać cukier, mąkę, miód, cynamon oraz mus z dyni, dokładnie połączyć. Na koniec wbijać kolejno po jednym jajku. Kiedy masa dobrze się połączy, przelać do tortownicy. Piec w 170 ° C przez 15 minut. Po tym czasie temperaturę zredukować do 135 ° C i piec przez 90 minut. Wystudzić i podawać.krem (opcjonalnie):200 ml kremówki 36%100 g ciasteczek Oreo (bez kremu)czarny barwnik spożywczyCiasteczka oreo zmiksować blenderze, odstawić. Kremówkę ubić na sztywno, dodać pokruszone Oreo oraz szczyptę czarnego barwnika spożywczego i wymieszać dokładnie przy pomocy łyżki. Całość wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego z dowolną końcówką (ja użyłem tylki 1M Wiltona) i dekorować wierzch sernika.Smacznego! :)
