ßßß
ciasto (ok. 6 sztuk):150 g mąki100 g masła50 g cukru pudru1 żółtkoSkładniki umieścić w misce, szybko zagnieść, owinąć w folię i schłodzić w zamrażarce przez 30-40 minut. Ciasto rozwałkować na stolnicy i przy użyciu szerokiej szklanki wykrawać kółka. Foremki do kruchych babeczek wykładać ciastem lekko dociskając. Przy pomocy wykałaczki nakłuć ciasto. Ciastka piec 10-15 minut w 200 º C. Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika i odstawić do wystudzenia.krem:370 ml mleka2 łyżki mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej25 g masłaPołowę mleka zagotować z cukrem. Resztę umieścić w szklance, dodać mąki i dokładnie rozetrzeć. Do gotującego się mleka wlać mieszankę ze szklanki i cały czas mieszając gotować, aż krem znacznie zgęstnieje. Zdjąć z palnika i wystudzić. Do wystudzonego budyniu dodać masło i połączyć przy pomocy miksera. Krem wyłożyć na upieczone babeczki. Całość dekorować porzeczkami.dodatkowo:białe, czarne i czerwone porzeczkiSmacznego! :)