Wykonanie
Tak, tak. Wiem, że mamy dopiero lato (przynajmniej teoretycznie) ale ostatnio w sklepie widziałem, że pojawiły się już pierwsze
dynie. A ja jakiś czas temu znalazłem w zamrażarce trochę dyni! I co innego może zrobić Sosna w taką pogodę jak nie lody? Musiałem poeksperymentować i wyszły dosyć ciekawe
lody dla odważnych :)składniki na 4 sztuki:250 g miąższu z dyni50 ml
wody80 g
cukru pudru3 łyżki
miodu1 szczypta
cynamonu1 szczypta
imbiruWszystkie składniki umieścić w pojemniku blendera i zmiksować. Gotową masę przelać do foremek na
lody, wstawić do zamrażarki na ok. 2 godziny. Po tym czasie wyjąć, wbić patyczki do
lodów i ponownie wstawić do zamrażarki na całą noc.Smacznego! :)