ßßß
Te babeczki zapisuję na mojej liście najlepszych wypieków. Dlaczego? To dzięki temu, że maj ciekawy delikatny posmak bananów. Są lekkie i niesamowicie miękkie w środku, a ponadto długo zachowują świeżość. Można jeść je nawet kilka dni po upieczeniu, a nie wyschną na kamień.składniki na 6 sztuk:150 g mąki100 g cukru pudru75 g masła1 jajko1 dojrzały banan1 łyżka soku z cytryny1 łyżeczka proszku do pieczeniaBanana rozgnieść widelcem z sokiem z cytryny. Masło utrzeć z cukrem pudrem na jasną puszystą masę. Dodać jajko. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do ucieranej masy. Na koniec dorzucić banana i dokładnie zmiksować. Gotowe ciasto przełożyć do formy wypełnionej papilotkami. Całość piec 20 minut w 200 ° C.Smacznego! :)