Wykonanie

Te babeczki zapisuję na mojej liście najlepszych wypieków. Dlaczego? To dzięki temu, że maj ciekawy delikatny posmak
bananów. Są lekkie i niesamowicie miękkie w środku, a ponadto długo zachowują świeżość. Można jeść je nawet kilka dni po upieczeniu, a nie wyschną na kamień.składniki na 6 sztuk:150 g
mąki100 g
cukru pudru75 g
masła1
jajko1 dojrzały
banan1 łyżka
soku z cytryny1 łyżeczka
proszku do pieczeniaBanana rozgnieść widelcem z
sokiem z cytryny.
Masło utrzeć z
cukrem pudrem na jasną puszystą masę. Dodać
jajko.
Mąkę połączyć z
proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do ucieranej masy. Na koniec dorzucić
banana i dokładnie zmiksować. Gotowe ciasto przełożyć do formy wypełnionej papilotkami. Całość piec 20 minut w 200 ° C.Smacznego! :)