ßßß Cookit - przepis na babeczki bananowe

babeczki bananowe

nazwa

Wykonanie

Te babeczki zapisuję na mojej liście najlepszych wypieków. Dlaczego? To dzięki temu, że maj ciekawy delikatny posmak bananów. Są lekkie i niesamowicie miękkie w środku, a ponadto długo zachowują świeżość. Można jeść je nawet kilka dni po upieczeniu, a nie wyschną na kamień.
składniki na 6 sztuk:
150 g mąki
100 g cukru pudru
75 g masła
1 jajko
1 dojrzały banan
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Banana rozgnieść widelcem z sokiem z cytryny. Masło utrzeć z cukrem pudrem na jasną puszystą masę. Dodać jajko. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do ucieranej masy. Na koniec dorzucić banana i dokładnie zmiksować. Gotowe ciasto przełożyć do formy wypełnionej papilotkami. Całość piec 20 minut w 200 ° C.
Smacznego! :)
Źródło:http://www.krainasosny.pl/2014/06/muffinki-bananowe.html