ßßß
            
        
ciasto (6 sztuk):120 g mąki40 ml mleka40 g masła60 g cukru1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 jajkokonfitura z aroniiMąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Pod koniec ucierania dodać jajko, a następnie mąkę z proszkiem na przemian z mlekiem. Całość dokładnie połączyć. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i nakładać do nich po 1 łyżce ciasta. Następnie po 1 łyżeczce konfitury z aronii i ponownie 1 łyżkę ciasta. Babeczki piec w 180 º C przez 20-25 minut. Lekko wystudzić.beza:2 białka jaj120 g cukruBiałka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Miksować jeszcze przez kilka minut, aż powstanie gładka, sztywna i lśniąca masa. Białka przełożyć do rękawa cukierniczego z dowolną tylką i wyciskać na upieczone babeczki. Muffinki z bezą ponownie wstawić do piekarnika i piec w 180 º C przez ok. 10 minut. Na koniec ustawić w piekarniku opcję grill i piec przez 1-2 minuty, pilnując aby beza nie spaliła się. Wystudzić.Smacznego! :)



