Wykonanie
Witam Was bardzo serdecznie w ten mało zimowy wieczór. Temperatura na plusie, śnieg zniknął, sesja wystartowała... jeszcze tylko tydzień i jak wszystko dobrze pójdzie
będę mieć dość długie ferie ;). Mam nadzieję, że wtedy uda mi się coś pogotować, bo mam nieodpartą chęć postania dłużej w kuchni. A dzisiaj przedstawiam Wam ostatnią gwiazdę przystawek Wieczoru Francuskiego (zobacz relację!).
Camembert i
jabłko - bardzo dobre połączenie. To mój drugi raz, kiedy łączę
ser z
owocami innymi niż
żurawina i jestem bardzo zadowolona z rezultatów. ;)
Przepis od Iwony :)Składniki:krążek
sera camembert,1
jabłko,łyżka
masładwie łyżki zmielonych lub rozdrobionych
migdałówPrzygotowanie:Na suchej patelni prażymy
migdały. Następnie obieramy
jabłko, kroimy je w cienkie plasterki i smażymy na
maśle, żeby lekko zmiękło. Odstawiamy do ostudzenia.
Camembert kroimy wzdłuż na 3 części. Na pierwszej układamy warstwę
jabłek i przykrywamy kolejną. Powtarzamy czynność, przykrywamy ostatnią częścią
sera i mocno dociskamy. Dekorujemy uprażonymi
migdałami. Podajemy schłodzone. Smacznego!