Wykonanie
Czy zdarzyło się Wam odebrać telefon z informacją od znajomych czy rodziny "będziemy do 30 minut!". W takiej sytuacji
jajka są niezawodne. Do 10 minut się ugotują a pastę nawet przy znajomych zrobicie w oka mgnieniu.
Składniki:10
jajek3
ogórki kiszone średniej wielkości8 - 10
grzybków marynowanych2 - 3 łyżki stołowe
majonezupieprz do smaku
Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki.
Żółtka wyciągnąć,zmiażdżyć widelcem.
Grzybki i
ogórki zetrzeć na drobniutkiej tarce. Odcisnąć z nadmiaru
wody, dodać do
żółtek. Przyprawić
majonezem i
pieprzem, wymieszać. Gotową masą wypełnić połówki
jajek. Schłodzić minimum 15 min. przed podaniem.Pyszne :)