ßßß Cookit - przepis na Pasta do jajek a'la sos tatarski

Pasta do jajek a'la sos tatarski

nazwa

Wykonanie

Czy zdarzyło się Wam odebrać telefon z informacją od znajomych czy rodziny "będziemy do 30 minut!". W takiej sytuacji jajka są niezawodne. Do 10 minut się ugotują a pastę nawet przy znajomych zrobicie w oka mgnieniu.
Składniki:
10 jajek
3 ogórki kiszone średniej wielkości
8 - 10 grzybków marynowanych
2 - 3 łyżki stołowe majonezu
pieprz do smaku
Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki. Żółtka wyciągnąć,zmiażdżyć widelcem. Grzybki i ogórki zetrzeć na drobniutkiej tarce. Odcisnąć z nadmiaru wody, dodać do żółtek. Przyprawić majonezem i pieprzem, wymieszać. Gotową masą wypełnić połówki jajek. Schłodzić minimum 15 min. przed podaniem.
Pyszne :)
Źródło:http://kuchniamagorzata.blogspot.com/2014/12/pasta-do-jajek-ala-sos-tatarski.html