Wykonanie
Skoro była marynata do
żeberek w poprzednim
poście to jak się nie pochwalić efektami ;)

70 dag
żeberek3 średnie
cebuleOpłukane
żeberka marynuję minimum 2 godziny (najlepiej zostawić na noc). Rozgrzewam patelnię i opiekam szybko (bez tłuszczu) z każdej strony tak by chwyciły ładny kolor a nie przypaliły się. Ściągam z ognia wkładam do rękawa do pieczenia spinam z obu stron, układam w naczyniu żaroodpornym i piekę 1 godzinę w 200 st. Po godzinie wyciągam przekłuwam rękaw patyczkiem do szaszłyków i sprawdzam
mięso jeśli jest miękkie wyciągam i podaję. Jeśli troszkę mu brakuje, przecinam rękaw polewam
mięso tłuszczem, który się wytopił i pozostawiam jeszcze 1/2 godz.
Cebulę obieram, kroję w piórka i przesmażam na patelni. Podaję jako dodatek do
żeberek.

Podałam z
ziemniakami i
kiszonym ogórkiem, aczkolwiek
kapusta zasmażana byłaby również mile widziana :)