ßßß Cookit - przepis na Wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

nazwa

Wykonanie

Dziś chciałem się z wami podzielić przepisem na pyszny wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Doskonały na kanapki jak również do ziemniaczków w mundurkach
Składniki:
- Twaróg tłusty - 250 g.
- Śmietana 18% - 180-200 ml.
- Szczypiorek
- Rzodkiewki
- Przyprawy
Przygotowanie:
Do miski wkładamy twaróg i wlewamy śmietanę. Wszystko mieszamy dokładnie widelcem rozgniatając ser. Rzodkiewki i szczypiorek myjemy a następnie szatkujemy. Ja zużywam około połowy pęczka rzodkiewki i szczypiorku ale jeśli wolicie można dodać cały. Posiekany szczypior i rzodkiewki dodajemy do masy serowej i ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy przypraw. Można użyć soli i pieprzu choć ja zawszę dodaję do twarożku przyprawę Vegeta Natur do twarożku, doskonale poprawia smak potrawy i nie zawiera sztucznych dodatków. Smacznego.
Źródło:http://kuchniavege.blogspot.com/2014/03/wiosenny-twarozek-z-rzodkiewka-i.html