Wykonanie
Blogerzy i wszyscy Polacy jemy
jabłka w obecnym czasie jest to temat numer jeden a że sezon grillowy trwa w najlepsze nie mogło wystąpić pod innym połączeniem jak z
kaszanką. Tym razem wykorzystałam
kaszankę białą, ale równie dobra jest też tradycyjna. Jeszcze kilka lat temu na grillu robiliśmy
kiełbasę i
karkówkę a dziś praktycznie nie ma rzeczy, których nie grilujemy.

SKŁADNIKI : ( z tej porcji uzyskałam 8 sztuk
kaszanka 5 szt (użyłam białej )2 duże
cebule4
jabłka (użyłam papierówki )
majeranekboczek parzono wędzony (można pominąć ) 8 plastrówfolia srebrna do owijaniaSPOSÓB WYKONANIA :-
kaszankę obieramy z flaka, kroimy na grubsze plastry-
jabłka obieramy kroimy w drobną kostkę-
cebulę kroimy w drobną kostkę- na kawałku srebrnej folii układamy kawałki
kaszanki dodajemy garść
cebuli i
jabłka i to posypujemy
majerankiem (możemy też dodać pokrojony w kostkę
boczek )- składamy brzegi do środka i i zwijamy (robimy taką bombę :))- gotowe tak przygotowane układamy na grillu i pieczemy- podajemy w towarzystwie
musztardy
SmacznegoJedzmy nasze polskie
jabłka i oraz inne produkty tylko w taki sposób nie damy upaść naszym rolnikom, sadownikom .