Wykonanie
Od dawna za mną chodzi ta kombinacja smakowa w głowie aż doczekała swojej premiery :) Robi się ją w parę chwil rozkosz smakowa .... podbiła moje
kubki smakowe. Pyszne jak i na śniadanie i jako popołudniowa przekąska. Dalszą opowieść pewnej
brzoskwini zakończę zdjęciem :) niech się samo obroni.

SKŁADNIKI :przepis autorski
brzoskwinie 3 szt większe
ser pleśniowy typ. "niebieski"(użyłam połowy )
szynka prosciutto 6 plastrów
tymianek 3 gałązki
masło 2 -3 łyżki

SPOSÓB WYKONANIA :-
brzoskwinie myjemy osuszamy, przecinamy na pół wyciągamy pestkę- w środek posypujemy świeżym
tymiankiem kładziemy w to kawałek
sera pleśniowego i całość zawijamy
szynką- układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy kawałeczkami
masła oraz
tymiankiem
- całość zapiekamy w tem. 180 stopni ( z termoobiegiem ) przez 10 minutGotowe pyszne na ciepło jak i na zimno słodka
brzoskwinia jest lekko twarda, słodka
ser pleśniowy roztopiony,
szynka chrupiąca a całość podbija świeży
tymianek .

Polecam <3