Wykonanie



Bób to letnia, zawsze pożądana przekąskaNajczęściej jadamy go ugotowanego, z
masełkiem i
koperkiem, czy
czosnkiem, ale zdarza się, że z
bobem robimy sałatki,
makarony i inne bardziej treściwe posiłki.Ja mam dla Was dzisiaj wersję klasyczną, z
masełkiem i
koperkiem.Składniki:1kg
bobułyżka
soli2 gałązki świeżego
koperkumasełko do podaniaposiekany
koperek do podania
sól do podaniaPrzygotowanie:W garnku gotujemy osoloną
wodę, na wrzątek wrzucamy
bób.Czas gotowania uzależniony jest od kilku czynników ( sprawdź tutaj ).Ugotowany
bób odcedzamy, posypujemy posiekanym
koperkiem,
solą, wrzucamy kilka kosteczek masełka i podajemy).A Wy, jak gotujecie bób? Jak go podajecie? Jeśli macie jakieś swoje sprawdzone metody i fajne propozycje podania, zapraszam do pozostawienia ich w komentarzachJeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikomPrzepis bierze udział w durszlakowej akcji: