ßßß



Bób to letnia, zawsze pożądana przekąskaNajczęściej jadamy go ugotowanego, z masełkiem i koperkiem, czy czosnkiem, ale zdarza się, że z bobem robimy sałatki, makarony i inne bardziej treściwe posiłki.Ja mam dla Was dzisiaj wersję klasyczną, z masełkiem i koperkiem.Składniki:1kg bobułyżka soli2 gałązki świeżego koperkumasełko do podaniaposiekany koperek do podaniasól do podaniaPrzygotowanie:W garnku gotujemy osoloną wodę, na wrzątek wrzucamy bób.Czas gotowania uzależniony jest od kilku czynników ( sprawdź tutaj ).Ugotowany bób odcedzamy, posypujemy posiekanym koperkiem, solą, wrzucamy kilka kosteczek masełka i podajemy).A Wy, jak gotujecie bób? Jak go podajecie? Jeśli macie jakieś swoje sprawdzone metody i fajne propozycje podania, zapraszam do pozostawienia ich w komentarzachJeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikomPrzepis bierze udział w durszlakowej akcji: