ßßß
Składniki :1 szalotka1 ząbek czosnku200-250g pieczarek (obranych i bez nóżek)4 jajkasól, pieprzsłodka i ostra paprykamasłoPrzygotowanie :Na patelni rozpuścić masło i przesmażyć drobniutko posiekaną szalotkę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Gdy cebula się zeszkli dodać pokrojone w cienkie plasterki pieczarki i smażyć je do czasu aż się przyrumienią. Jajka wbić do miski, doprawić solą i pieprzem oraz słodką i ostrą papryką, rozbełtać widelcem, tak aby żółtko i białko się połączyło. Gdy pieczarki się przyrumienią wlać jajka na patelnię, wymieszać z pieczarkami i smażyć aż spód będzie lekko przyrumieniony, następnie wstawić patelnię pod górną grzałkę piekarnika lub pod grilla i zapiekać przez chwilę, aż wierzch frittaty się zetnie i ładnie przyrumieni. Natychmiast podawać.Smacznego !