ßßß
Składniki :szklanka mąki pszennej1/4 szklanki mąki ryżowej (zastąpiłam ją mąką kukurydzianą)2/3 szklanki wiórków kokosowychpół łyżeczki soli2 łyżeczki cukru1 duże jajko (lub dwa małe)1 szklanka mleko kokosowegomleko lub oliwa do smażeniasok z limonki
Przygotowanie :Mąkę przesiać do dużej miski, dodać mąkę ryżową (kukurydzianą), wiórki kokosowe, sól i cukier, wsyzstko dokładnie wymieszać, wbić jajko i wlać mleko kokosowego, wszystko dokładnie zmiksować na jednolitą, ale gęstą masę. Jeżeli ciasto jest zbyt gęste dodać nieco więcej mleka kokosowego.Na patelni rozgrzać tłuszcz, nakładać ciasto formując niewielkie placuszki i smażyć aż będą rumiane. Podawać natychmiast skropione sokiem z limonki.
Smacznego !