Wykonanie
Tak jak juz kiedys wspominalam, od nowego roku mialam
plan regularnie przygotowywac soebie jedzenie do pracy, niestety poniewaz styczen mialam bardzo zajety, zwyczajnie nie mialam czasu, ani
glowy do wymyslania zestawow do zabrania do pracy. Jednak ten miesiac wydaje sie, ze bedzie spokojny i mam nadzieje, ze uda mi sie regularnie przygotowywac pudeleczka z jedzeniem do pracy.Dzis przygotowalam salatke, ktora postanowilismy przygotowac w ramach wyzwania 3po3. Salatka ma sie skladac z 3
glownych skladnikow:
tunczyka,
fasoli i
salaty. Taka kombinacja jest wspaniala i mozna z niej stworzyc wiele szybkich i prostych salatek, idealnych zarowno na lunch do pracy jak i na
stól dla gosci. Z pewnocia wszsytkim bedzie smakowala. Polecam!Wraz ze mna w ramach wspolnego gotowania taka salatke postanowili przygotowac: Panna Malwinna, Mirabelka i Mopsik .Skladniki:puszka
tunczyka w zalewiepol puszki
fasolkipol
glowki salaty romanesco poszatkowanej na paski grubosci okolo centymetra1 mala
czerwona cebula pokrojona w drobniutka kostke
sok z cytrynyoliwa z oliwekduza szczypta
pieprzu kajenskiegosol,
pieprz
Przygotowanie:
Tunczyka odcedzic i przelozyc do miski, rozdrobnic. Dodac
cebule i
fasolke, doprawic
sola i
pieprzem,
oliwa i
sokiem z cytryny - dokladnie wymieszac. Dodac
salate i delikatnie wymieszac.Smacznego!
