Wykonanie
Uwielbiam
truskawki... kojarzą mi się z latem i słońcem.
Mogę je jeść w każdej postaci.Poniżej przedstawiam Wam łatwy i szybki sposób na przyrządzenie jednej z odsłon tego cudownego czerwonego
owocu, mniammmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!WIĘC DO DZIEŁA !!!
Składniki:- 3 szklanki
mąki pszennej- 1 szklanka
cukry- kostka
masła- 4
jaja- paczka
cukru wanilinowego- łyżeczka
proszku do pieczenia- miseczka
truskawek (mogą być mrożone)Wykonanie:1. Oddzielam
żółtka od
białek.
Białka ubijam z
cukrem na sztywną pianę. Oczywiście jeśli nie masz czasu, albo najzwyczajniej w świecie Ci się nie chce możesz zmiksować wszystko razem bez zabawy w oddzielanie i zapewniam, że tak czy inaczej ciasto wyjdzie, chociaż może będzie trochę mniej puszyste (testowałam na własnej skórze).2.
Masło rozpuszczam w garnuszku na małym ogniu.3. Mieszam
mąkę z
masłem i
żółtkami. Dodaję
jaja ubite na sztywną pianę.4. Dodaję
cukier wanilinowy i
proszek do pieczenia. Dokładnie mieszam.5. Wkładam ciasto do formy i piekę ok 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.6. Czekam, aż babeczki ostygną i zabieram się do jedzenia...