Wykonanie
Kto jest najlepszym kompanem w kuchni? Oczywiście mąż ;) I nie jest prawdą, że panowie w kuchni to potrafią jedynie włączyć czajnik elektryczny albo ograniczyć swoją działalność do tylko do spożycia :) Pierwszy z cudów kulinarnych zrobionych z moim mężem :)Składniki:12 dużych
pieczarek20 dag
mięsa mielonego3 plasterki
sera żółtegojajkopietruszka suszona lub świeża
przyprawa kebab
sólpieprzolej z pestek
winogrondomowy
sos czosnkowyPrzygotowanie:Namówić
męża do obrania
pieczarek, oddzielenia kapeluszy od nóżek i posiekania drobno
pieczarkowych nóżek.
Mięso mielone wymieszać z
przyprawą kebab-gyros i dorzucić do niego pokrojone drobno
grzyby - wszystko razem podsmażyć.W tym samym czasie na drugiej patelni na
oleju z pestek
winogron obsmażyć z dwóch stron
pieczarkowe kapelusze, aż będą miękkie.

Kapelusze osuszyć na papierowym ręczniku i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Farsz - przestudzone
mięso mielone i
grzyby przekładamy do miski i dodajemy
jajko, drobno pokrojony
ser żółty i
przyprawy. Wszystko razem mieszamy i napełniamy nim
pieczarkowe kapelusze.

Do naczynia żaroodpornego wlewamy troszkę
oleju z pestek
winogron i zapiekamy przez 20 minut w 180 stopniach. Po 10 minutach pieczenia na każdym
grzybku kładziemy resztę
sera żółtego i zapiekamy dalej.Ładnie podane na dużym półmisku (wcześniej dobrze jest je osuszyć ze zbędnego tłuszczu na ręczniku papierowym).
Grzyby smakują wyśmienicie z domowej roboty
sosem czosnkowym w dobrym towarzystwie :)Smacznego!